NO SCRIPT!!!
Ga terug naar de zoekresultaten
PO
6

Timemanagement

Overige vaardigheden voor de advocatuur

http://www.marloesterhuurne.nl

 

Naam cursus
Timemanagement

Punten
0 Juridisch en 6 Niet-juridisch

Hoofdgebied
Niet-juridisch

Vakgebied
Overige vaardigheden voor de advocatuur

Doelgroep
PO

Algemene omschrijving:
Zorgvuldigheid is van cruciaal belang in het werk van een jurist. Om kwaliteit te leveren en te blijven leveren is het van belang dat u overzicht hebt en houdt. U wilt uitgedaagd blijven zonder onder werkdruk te bezwijken. U wilt ondanks een bepaalde werkdruk ‘in control’ blijven.

In deze cursus wordt ingegaan op wat u kunt doen om overzicht in uw werkzaamheden te creëren en te behouden. Wat moet u doen om prioriteiten te identificeren en daar ook daadwerkelijk naar te handelen?

Er wordt ingegaan op welke psychologische mechanismen een rol spelen bij het plannen en organiseren van taken en hoe u deze in goede banen kunt leiden zodat u die taken zo effectief en efficiënt mogelijk kunt uitvoeren.

Deze cursus is bedoeld voor juristen, advocaten en notarissen die optimale kwaliteit willen leveren in hun werk op de korte én de lange termijn. Gedurende de cursus is de praktijk van de deelnemers continu het uitgangspunt.

Na het volgen van deze cursus hebt u een goed beeld van zaken die voor u prioriteit hebben, zowel in uw werkzaamheden als daarbuiten. U bent in staat prioriteiten in kaart te brengen en uw planning hierop aan te passen.

U weet hoe overzicht te creëren en te behouden en wat u moet doen om bepaalde werkprocessen efficiënter te laten verlopen. U weet waarmee u rekening moet houden bij het voorspellen van uw eigen gedrag in bepaalde situaties.

U weet daarnaast hoe u taken het beste kunt plannen en wat te doen om afleiding tijdens werkzaamheden te vermijden.

U hebt de tools om sneller (begrijpend) te lezen zonder in te boeten aan zorgvuldigheid.

Docenten
Mevr. mr. drs. M.G.J. ter Huurne

 
 
Duur van de cursus
1 dag
Cursusdatum/-data en -tijden in overleg 

Uiterste inschrijfdatum cursisten
do01-01-1970

Programma:
Deze cursus is in te korten tot workshop met daarin een aantal hoogtepunten. Ook is het mogelijk de cursus te verspreiden over meerdere cursusmomenten (gebruikelijk 2 momenten van 3 á 4 uur). Het aantal te behalen PO-punten wordt hierbij navenant aangepast, waarbij geldt dat per cursus-uur 1 punt wordt toebedeeld.

De volgende onderwerpen worden in deze cursus behandeld:
- Delegeren
Waarom u werk moet delegeren waar mogelijk en de mogelijkheden daartoe moet creëren. Hoe delegeert u effectief? Wat moet u vooral wel en vooral niet doen als u werk delegeert?

- Efficiëntie
Hoe kunt u structuur aanbrengen in werk en waarom helpt dat om efficiënter te worden? Welke effecten hebben afleidingen zoals binnenkomende berichten, telefoontjes, collega’s etc.? Hoe kunt u hier mee omgaan?

- Snellezen
Waarom lezen we niet sneller dan we praten, terwijl onze hersenen wel veel sneller informatie kunnen verwerken? Hoe kunt u uw leessnelheid verhogen zonder dat het ten koste gaat van begrip?

- Zelfregulatie
Waar moet u rekening mee houden als u uw gedrag blijvend wilt veranderen? Wat maakt dit zo moeilijk en hoe vergroot u de kans dat het lukt?

- Doelgericht handelen
Wat houdt het precies in en wat kunt u doen om uw doelen daadwerkelijk te behalen?

 
 

Niveau
Verdieping

Taal
Nederlands

Aantal deelnemers
4 tot 15 cursisten

Methodiek
Training

Prijs
Prijs niet bekend / op aanvraag

Hyperlink
http://www.marloesterhuurne.nl

Trefwoorden
Timemanagement, productiviteit, effectief werken, work-life, stressmanagemen, vaardigheden

 
 
OpleidingsinstellingM.G.J. ter Huurne B.V.
Mahlerlaan 2
1411 HW   NAARDEN
NEDERLAND
Contact
T 06-44382697
E info@marloesterhuurne.nl
W www.marloesterhuurne.nl
Cursuslocatie(s)

Naar de cursus (hyperlink)
http://www.marloesterhuurne.nl